Nieuwe trapdelen.

Dit project was het op maat maken van nieuwe trapdelen. De opdrachtgever had een verhoging in zijn woonkamer en deze was niet meer in goede staat. Van hardhouten plankjes (mahonie hout) en notenhout als omlijsting deze trapdelen geheel nieuw gemaakt.

na het opmeten, opmaat zagen en het verlijmen van alle plankjes/lijsten kon ik beginnen met het vullen van alle kieren en gaatjes. Het vulmiddel heb ik gemaakt door het zaagsel met een x-hoeveelheid lak te vermengen met elkaar.

hier zie je het vulmiddel, het zorgt ervoor dat alle kieren goed dicht zitten. na het vullen word het geheel weer geschuurd, zo kan ik goed zien of ik plekjes heb overgeslagen of dat er hier en daar nog extra gevuld moeten worden.

Na alle stappen, zagen, lijmen, schuren en vullen kan ik beginnen met de laatste stap. het afwerken van de trapdelen. met een lakroller geef ik de laatste ’touch’ aan het werk. de lak zorgt voor een mooie afwerking, de kleuren van het mahoniehout komen goed naar voren tevens biedt de lak bescherming tegen kleine krassen.

ssdsdsdas